fbpx Skip to main content

Инверторна термопомпа за басейн: 5 Причини за да изберем доказан производител

Обикновено цената е водещ фактор при избора  на доставчик на оборудване за басейна. Добре е обаче да се вземат предвид  и останалите фактори, които влияят на общата цена на притежание ( TCO). Доставчикът следва да е с добра репутация, стабилен, надежден, да достави дълготраен и надежден продукт и да се погрижи за поддръжката му.

Тенденциите са все повече се търсят варианти за намаляване на въглеродния отпечатък и оперативните разходи при управление на басейн и в този смисъл термопомпите се явяват рентабилно и екологично решение за отопление. Те набират популярност като предлагат универсален и енергийно ефективен начин за целогодишен контрол на температурата в съоръжението .

Но поради присъствието на немалко компании на пазара, предлагащи оборудване за басейни, понякога може да се окаже труден изборът на доставчик. Тук даваме няколко насоки, с които да сте сигурни, че сте взели информирано решение за направената инвестиция.

Какво представляват инверторните термопомпи за басейн?

Напредъкът в технологиите на отоплителните системи промени начинът, по който съвременните плувни и релакс съоръжения  могат да си осигуряват топлина и комфорт.  Инверторните термопомпи използват компресор с променлива скорост, който автоматично сменя скоростта при необходимост. В зависимост от температурата на въздуха в помещението, компресорът може да намалява или увеличава скоростта си. Термопомпите извличат топлината от външния въздух, за да подгряват и поддържат необходимата температура на водата.

Когато потреблението на системата е ниско, инверторът намалява мощността на системата, което ограничава общото използвано количество електроенергия. Той също така намалява броя на пусковите цикли. Традиционните термопомпи изразходват значително количество енергия всеки път, когато трябва да се стартират, а това при инверторната термопомпа е елиминирано като проблем. Инверторите обикновено работят с капацитет от 30-100% в зависимост от това колко голяма е разликата между температурата на околната среда в помещението и тази, на която е настроен термостата.

Инверторните термопомпи за басейн са отлично решение за собствениците на басейни, които държат да инвестират в енергийно ефективни системи за отопление (подгряване) на водата. Предимствата им се изразяват не само в по- добрата енергийна ефективност спрямо  традиционните системи за отопление, но същевременно имат по-ниски оперативни разходи и сметки за електроенергия. Съответно пък допринасят за намаляване на екологичния отпечатък като използват по-малко енергия и намаляват емисиите на парникови газове.

Предимства на използването на инверторна термопомпа спрямо конвенционалните модели

Термопомпите се предлагат с или без инверторна технология. Основните причини за използване на инверторна технология в сравнение с технология с фиксирана скорост е по-добрата енергийна ефективност и по-дълъг живот на оборудването. Основната разлика между тези технологии включва начина, по който те доставят топъл или студен въздух, за да отговорят на нуждите за отопление или охлаждане.

Термопомпите с фиксирана мощност работят чрез циклично включване и изключване. Щом температурата падне твърде ниско или се повиши твърде много, системата и изхвърля хладен или горещ въздух. След достигане на желаната температура системата незабавно се изключва. Този цикъл може да се повтаря редовно в зависимост от външната температура.

Инверторните термопомпи използват компресори с променлива скорост, за да намаляват или увеличават оборотите по начин, който съответства на нуждите от отопление или охлаждане. Когато нуждата е малка, термопомпата намалява мощността си без да се изключва напълно и ще остава да работи на по-ниски обороти.

Изборът на подходящ производител на инверторна термопомпа за басейн има определящо значение за ефективността и надеждността на отоплителната система. В този ред на мисли, тук ви представяме топ 5 причини защо да изберем доказан производител.

5 Причини за да изберем доказан производител на инверторни термопомпи

#1 Качество и надеждност на продуктите, доказани резултати и репутация

Инвестицията във висок клас инверторна помпа, продукт на утвърден производител, означава технологично и иновативно оборудване с висок стандарт и качество на изработка.

Това е предпоставка за сигурност и надеждност на отоплителната система. Инверторните термопомпи на водещите производители се тестват в различни работни условия и са резултат от непрекъснат технологичен напредък. Благодарение на безкомпромисния стандарт и постоянните подобрения се гарантират качеството им и дългосрочната им техническа изправност и ефективност.

Системите за осигуряване на качеството, условията в съоръженията и веригите за доставка на компонентите са важен елемент при избора на доставчик. Европейските производители са известни със своите новации и инженерна прецизност. Много от най-добрите производители в Европа имат дългогодишни традиции в иновациите и управлението на качеството.  Страната на произход със сигурност е фактор, който трябва да се вземе предвид поради редица ограничения, които могат да възникнат. Например ако производителят е в Китай, времето за доставка се увеличава, както и невъзможността за подмяна на дефектирали елементи. Качеството на оборудването също е под въпрос.

#2 Висока енергийна ефективност

Когато говорим за висока енергийна ефективност, съвременните инверторни системи безспорно заемат челно място по този показател. Водещите европейски производители на термопомпи инвестират значителни средства в изследвания и  разработка на технологии, с които да усъвършенстват продуктите си по отношение на енергийната им ефективност. Имат звена, специализирани в постоянното подобряване на продуктовата линия чрез научни изследвания и разработки, съобразявайки се с Европейските екологични стандарти и намаляване на въглеродния отпечатък

Интегрирането на инверторни компресори, прецизните системи за контрол от дистанция чрез апликация и автоматизация на процесите, свързани с регулиране на работата на термопомпата съобразно нуждите на басейна, са само част от предимствата, които си струва да споменем.

Всички те резултират в значителни икономии на електроенергия. Това прави термопомпите, предлагани от доказани производители, отличен избор за гарантиране на високи нива на енергийна ефективност при отопление на басейни от всеки тип.

 

#3 Широка гама от модели 

Друга не по-малко важна причина да заложите на световно признатите марки термопомпи за басейн, е портфолиото от модели, които те могат да ви предложат. Всяка система с отделните ѝ характеристики е специално разработена за различните типове басейни и техните размери. HydroSpa предлага широка гама от продукти, които са резултат на доказани технологични иновации. Разнообразието от модели и капацитет на инверторните термопомпи дава възможност за персонализация и адаптация към специфичните нужди на клиента. Възможностите за интеграция със смарт системи и управление през мобилно приложение, които предлагат съвременните модели от доказани производители, също е важен аспект при избора.

С други думи, пазарът днес разполага с широк спектър от висококачествени модели с различен капацитет. Може да сте спокойни, че не се налага да правите компромис, а инвестирате в термопомпа, която напълно отговаря на нуждите ви за отопление на басейн.

Не на последно място, възможността да избирате между различни модели термопомпи на водеща марка ви предлага по-голяма гъвкавост по отношение на инсталацията им. Това прави приложението им подходящо при различни условия и конфигурации на басейните.

#4 Гаранционно сервизно обслужване

С покупката на термопомпа от доказан в сферата производител получавате система за отопление на водата в басейна ви с дългосрочна гаранция и следпродажбено обслужване както и възможността за професионални консултации и съвети за оптималното използване на оборудването.

Надеждните производители на термопомпи обезпечават и опцията за професионален монтаж от квалифициран екип, поддръжка и последващо сервизно обслужване на системата ви. По този начин можете да сте спокойни, че сте направили дългосрочна инвестиция не само в първокласно оборудване, но и в правилната грижа за него.

#5 Оптимално съотношение между качество и цена

Факторът първоначална инвестиция не е без значение. Вероятно сумата за закупуване на инверторна термопомпа от доказан производител ще ви се стори на пръв поглед висока, но е важно да се вземе предвид в дългосрочен план колко би ни струвала, за да я притежаваме. Именно това означава по-малки експлоатационни разходи, по-дълъг живот на оборудването, навременна техническа поддръжка и експертирза. Доставчикът с добра репутация представя Сертификати за съответствие и качество на продуктите и гарантира спазване на  международните стандарти за качество и безопасност.

Изхождайки от всички представени по-горе плюсове, може да се съгласим, че с покупката на високоефективна инверторна термопомпа за басейн от водеща марка получавате отлично съотношение между цена и качество.

Заключение 

Изборът на термопомпата за басейна Ви от доказан производител е от съществено значение, за да сте обезпечени от гледна точка на енергийна ефективност, техническа надеждност и дългосрочна удовлетвореност.

Hydro & Spa предлага широка гама от инверторни термопомпи за басейн на доказан производители като Hayward с продукти от сериите  EnergyLine, Sum Heat Full, PowerLine, Easy Temp и много други, сред които можете да направите най-добрия избор.

Оставете коментар